Ella’s Timeout

Foto: Jon Haaland

Jon Haaland storband spiller på Herr Nilsen i Oslo, 2010. Les mer om Ella, låta og livet her: http://jazztanken.blogspot.no/

Jon var en av mine triveligste kolleger i Dagbladet. Jeg visste slett ikke at en de fremste bass-bjellene i Bjelleklang mens vokalgruppa var oppmarsjert som Norsktoppens tindebestigere par excellence, hadde en slik var, følsom og musikalsk side.

My bad, his gain!

Jeg hadde sikkert gnåla høl i huet på’n…

Verdens beste jobb

Jon var sportsjournalist da jeg en hustrig januardag tok mine mest usikre skritt inn i Dagbladets tekstarkiv. Det ble omlag fem eventyrlige år, høyt og lavt i huset som nå er forlatt til fordel for Havnelageret i Oslo – for Dagbladets redaksjon. Om dette og hint har en annen god kollega skrevet en tildels enterert versjon i Dagbladet – en beretning om et avismord (2010).

Kilde: NRK
Kilde: NRK

 Til venstre ser man et skjermbilde fra NRKs omtale av boka, med et uhyre skarpt portrett av min gode venn, Ottar Jakobsen. Les hele omtalen her!

Norsk presse benyttet nær sagt semaforer til å sable ned boka. Ottar står beinstøtt i sitt oppgjør med Jens Paludan Heyerdahl og avisens redaksjonelle skjebneår, da opplaget sank til historisk lavmål mens de garantert slepte og sleit som vanlig innabords i Havnelageret.

Selv har jeg ikke all verdens å bidra med, annet enn at min tid i avisen ble en av mitt livs mest rike arbeidsår, så vel i lønningsposen som i livet ellers. Jeg leste og lærte som et øk. Tjente «shit loads of money». De sølte jeg hovedsaklig bort som en av «livets glade gutter». I dag trekker jeg imidlertid store veksler på tiden som arkivar og researcher i min uføretrygd.

Du store kineser (som Arvid Bryne ofte skrev og sa)! For et privilegium det har vært å få denne erfaringen på baken!

Når jeg en dag får pakket opp mine magasinerte memorabilia, så skal jeg garantert publisere den forsida de laget spesielt til meg – som takk for innsatsen, da jeg kastet anker og forlot Akersgata i desember 1999.

Bis dann – som tyskerne sier!

Print Friendly, PDF & Email

Ros, ris og bauling: