Rød sol

En sjelden gang får man somre (uggen skrivemåte som visstnok er riktig) som denne. Vi har hatt en eventyrlig juli som vi ikke har sett på mange, mange år.

Det så lenge ut til å bli en trang fødsel på årstiden. Det var kaldt som ti ville bikkjer til mai. Så kom det styrtregn og flom, for avvekslingens skyld. Det vil si at Nord-Norge hadde en himla sommer lenge før oss østpå, hvilket de kanskje angrer litt på nå… Så løsnet det litt etter litt, inntil vi med tyngde kan si at dette er blitt tusenårets beste sommer uten at man nødvendigvis skal sveive igang DeLillos av den grunn.

Jeg har beskjeftiget meg litt med bilder av solnedgang, rett og slett fordi det er først nå at jeg med dagens kamerapark har hatt muligheten. Det sier mest om somrene, lite om kamerparken. Sistnevnte er brukbar, javisst – men det er drømmer om heftigere saker, naturligvis. Har man landet i Nikon-pølen, så ligger man paddeflat med vrengte lommer, resten av livet. Ikke minst er det ønsker om et speilrefleks som suger piksler og det hvite i øyet prismessig. Drømmer er en ting, Realitet noe ganske annet.

Under finner man to bilder av et magisk øyeblikk da jeg selvsagt hadde lagt igjen kameraet hjemme fordi far lå på sykehus mens mor trengte pass. Derfor ble nødløsningen i et mobilkamera benyttet. Ikke verst, til å være en dings i labben uten den minste evne til å «skyte» – annet enn i blinde. Jaja, gluggene mine har det alltid vært noe gærent med…

De to rutene under gir – om ikke annet – en representasjon av hva slags hygge det har vært oppunder midnatt her i dalstrøka innafor. Seinere skal det komme mer, for nå ligger jeg på lur… og tror jeg er så smart at jeg sikkert lurer meg selv til å tro at tidenes blinkskudd er innen rekkevidde. Eia var jeg der!

‘njoy!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer til «Rød sol»

  1. Ved stortingsvalget 2009 stilte Rødt liste i alle fylker og fikk til sammen 1,3 prosent av stemmene, 0,1 prosentpoeng mer enn RV-resultatet i 2005. Partiets beste resultater var i Oslo (4,0 prosent) og Hordaland (2,5 prosent), der førstekandidatene Erling Folkvord og Torstein Dahle på mange meningsmålinger lå an til å komme inn på Stortinget. Valgresultatet ble imidlertid ikke godt nok for noen av dem.

    1. Interessant nok, men været har svært lite med politikk å gjøre – annet enn miljøspørsmålet. For ordens skyld, jeg har lite imot Rødt, men sleit med m-l’erne på 1970-tallet. Og jeg valgte meg et mindre stalinistisk parti som jeg nå sliter med i dag. Jeg tror hverken Rødt eller mitt parti gjennom 32 år får noen representasjon i Oppland. Det plager meg ikke. Og igjen: Jeg skrev om været, ikke den politiske stoda i Norge – i fortid eller det kommende Stortingsvalget.

Ros, ris og bauling: