Seinsommer på Maihaugen

Jeg er så privilegert at jeg er nærmeste nabo til Maihaugen, Norges største utendørsmuseum. Dessverre blir det ikke mange turene, enda jeg kan benytte museet aldeles gratis.

En lørdagskveld lokket kjente meg med at Garmotjernet er proppfullt av vannliljer. Jeg er blant de museumsgjengerne som samler på å få sett flest bilder av den franske impresjonisten, Claude Monet (1840-1926). Beklagelig nok er jeg ingen kunstmaler. Ei heller noen stor fotograf.

Jeg skulle imidlertid ønske at Monet, som faktisk reiste til Norge og bodde i Sandvika, Bærum i 1895 – for å male snø – kunne levd ett hundreår seinere. Da hadde han garantert kommet til Lillehammer og Maihaugen. Hans vannliljebilder fra den japanske hagen Giverny utenfor Paris, som er noe av det flotteste jeg vet – vel, de hadde fått noen solide tilskudd fra dagens museum her på Lillehammer.

Under finnes noen bilder fra min ferd forbi Garmotjernet + litt til. En får opp større bilder ved å klikke på dem. Det samme gjelder, hvis man vil se neste bilde også. Pek og klikk, altså!

Print Friendly, PDF & Email

Ros, ris og bauling: