Gi dem en scene!

Det har mange ganger slått meg at det er lite jenter på konsertscenene. Særlig når det gjelder bassister. I Norge er vi litt bortskjemt som har to strålende kandidater til å spille kontrabass: Tine Asmundsen og Ellen Andrea Wang. Skjermbilde: YouTube.

På YouTube snubla jeg over denne jenta, her om dagen. I klippet over spiller hun ei låt av Jamiroquai: (Don’t) Give Hate A Chance. Nei, nettopp! Vi skal gi slike jenter all den kred det tar, for å få henne opp på scenene.

Dette er ikke enkel musikk å spille bass til. Men etter alderen å dømme, så har Marta Altesa (20) tid til å utvikle seg og tid til å vente. Tenk, hvilket potensial – hvilken funky dame vi har foran øynene, allerede!

«Ung maa verden endnu være»

Henrik Wergeland

Det er nesten tretti år siden jeg så Prince på Valle Hovin 15. august 1986. Det som gjorde mest inntrykk var det rytmiske fyrverkeriet han hadde i Sheila E. Det var da, det. Nå er det neste generasjon.

Framtiden kan bli lys når vi allerede har slike flinke jenter i startgropa. For det flommer ikke over av flinke jenter. Ennå.

Gi dem en scene. Snarest!

Da kan vi fort vekk ende opp med slike jenter som henne i videoen under. Hun «speller» Wayne Shorter i stedet for å planke. Men til gjengjeld er hun eldre. Og hun har funnet seg et band, Heavy Weather, og ei scene. Låta de spiller er den utskjelte men svært melodiøse skiva Mr. Gone (1978) til Weather Report. «Young And Fine» er i likhet med med Miles Davis «Star On Cicely» (Star People, 1985), noe av det mest plystrevennlige jeg vet. Det er nesten som ei låt av og med Charlie «Bird» Parker…

Så kjapt er det å vikle seg inn i historier og historiske linjer.

Print Friendly, PDF & Email

Ros, ris og bauling: